Home

ADVIES PRAKTIJK ERGOTHERAPIE

ESTER HAVER DROEZE - VAN IERSEL

Wie ben ik

 

Ergotherapeutische advisering in het kader van letselschade

Zo veel mogelijk deelnemen aan het dagelijks leven, zoals voor het ongeval, is een belangrijke doelstelling in een letselschade zaak. Dit kan betekenen dat er hulp nodig is bij het uitoefenen van huishoudelijke taken of van hobbies Ė het verplaatsen in huis en daarbuiten - werkhervatting of verbetering van het arbeidsvermogen en reÔntegratie.

Deskundige begeleiding van een ergotherapeut kan deze processen aanmerkelijk versnellen.

Een ergotherapeut?
Ja, een ergotherapeut is een paramedicus die de cliŽnt kan ondersteunen bij het weer oppakken van werkzaamheden thuis en op het werk.

De vraag is: wat kan iemand nog, wat wil iemand en wat heeft iemand nodig aan hulp om weer tot de gewenste participatie te komen.

Vaak wordt mijn advies ingewonnen wanneer een slachtoffer ernstig letsel ondervindt en bijvoorbeeld bij slachtoffers met niet aangeboren hersenletsel ( NAH).

Advisering in verband met zorgschade, inclusief een meerzorg aanvraag, behoort tot de mogelijkheden.

Werkwijze
Door een gerichte analyse van de activiteiten, thuis of op het werk, ontstaat een beeld van de belemmeringen van de cliŽnt. Door deze te koppelen aan zijn of haar mogelijkheden is vaak, soms met aanpassingen, nog heel veel mogelijk. Oplossingen of aanpassingen probeer ik samen met de cliŽnt uit. Aan de hand hiervan stel ik een advies-rapportage op. Ook kan ik zo nodig een objectieve beoordeling geven van het noodzakelijke aantal uren huishoudelijke hulp. Advies geven over een geschikte woonsituatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Opdrachtgevers
Veelal zijn het medewerkers van expertisebureauís en belangen behartigers die mijn hulp inroepen als ergotherapeut. Maar ook de persoon in kwestie kan contact opnemen. Dit alles gaat meestal in overleg met de verzekering die de aansprakelijke partij verzekerd heeft.

Relatie klacht-werk analyse
Het is ook mogelijk mij in te schakelen voor een gerichte (handelings) analyse om de relatie tussen lichamelijke klachten en het uitgevoerde werk aan te geven, gerelateerd aan wetenschappelijk onderzoek.
 

Ik sta ingeschreven in het Register Letselschade voor de beroepsgroep Herstelgerichte Dienstverleners, waar o.a. ergotherapeuten onder vallen. Met een Audit is vastgesteld dat mijn Advies Praktijk Ergotherapie voldoet aan de eisen uit het Reglement Herstelgerichte Dienstverleners.

De mensen waarmee ik werk voelen dat ik het met veel plezier doe.
Bel gerust voor meer informatie.

 

 

Arbeid & Gezondheid

Letselschade

Voorzieningen

Contact Gegevens

Emailadres:

haverdroeze@planet.nl

Telefoon:

0182-601275

Adres:

Platteweg 69

2811 HR

Reeuwijk